Ordning i kylskåpet med dymo metoden

Det är några saker jag inte klarar av. Oordning i kylskåpet är en av dem. När man anar att något ruttnar där någonstans, men vet inte vad och var, för det är överfullt. Och att inte hitta. Jag vill inte slösa bort mitt liv på att leta efter saker.

Ordning i kylskåpet är dock en utmaning. Alla familjemedlemmar använder det så det är en allemansrätt kan man säga. Och så byts saker där inne hela tiden. Så hur får man få alla att lägga saker på samma ställe?

Så jag kom på att man faktiskt kunde kategorisera kylskåpet. Jag gick igenom vårt kylskåpsinnehåll och kom fram till att det kunde delas upp exempelvis i ”mejeri”, ”chark”, ”grönsaker”, och ”sylt” (jäkla massa sylt vi har). Och när jag hade gjort det så tyckte jag att jag lika gärna kunde dymo-märka kylskåpet för tydlighetens skull. Vissa av er (och även våra gäster) kanske höjer på ögonbrynen, men det är väldigt tydligt nu, vilket både sparar tid och minskar matsvinnet. Så det rekommenderar jag varmt!

ordning i kylskåpet

Knäppt säger vissa – ordning och reda säger jag!

/Paulina

9 Kommentarer
 1. Anna says:

  Vi har också organiserat upp i vårt kylskåp, men från ett helt annat perspektiv. Längst ner i svalen finns två lådor som kom med kylskåpet till grönsaker, vi har en till ”rena” grönsaker ( o en till ”smutsiga” (morötter, potatis o lök o liknande). Eftersom vi vill att barnen själva ska kunna ordna frukost har vi alla pålägg i en låda och mjölk o fil på ett av de nedersta hyllplanen, så barnen lätt når. Vi har en särskild hylla för kött och en för sylt o marmelad, sen sätter vi ner marmeladen i påläggslådan de dagar barnen får ha marmelad på mackorna. Detta har gjort att vi slipper tjatet om marmelad varje dag. Är det inte i lådan är det inte lönt att tjata.

  Svara
  • Paulina says:

   Vilket supersmart system, Anna! Imponerande. Det där med marmeladen gillar jag mest. Tänk att ni har fått in pedagogik i ert system:) Tack för att du delade med dig av detta! Det är lite vad jag försöker skriva hela tiden – att det inte finns något ultimat system utan man får tänka efter och hitta saker som passar var och en, och det har ni verkligen gjort.

   Svara
 2. Anna says:

  Vi har också organiserat upp i vårt kylskåp, men från ett helt annat perspektiv. Längst ner i svalen finns två lådor som kom med kylskåpet till grönsaker, vi har en till ”rena” grönsaker ( o en till ”smutsiga” (morötter, potatis o lök o liknande). Eftersom vi vill att barnen själva ska kunna ordna frukost har vi alla pålägg i en låda och mjölk o fil på ett av de nedersta hyllplanen, så barnen lätt når. Vi har en särskild hylla för kött och en för sylt o marmelad, sen sätter vi ner marmeladen i påläggslådan de dagar barnen får ha marmelad på mackorna. Detta har gjort att vi slipper tjatet om marmelad varje dag. Är det inte i lådan är det inte lönt att tjata.

  Svara
  • Paulina says:

   Vilket supersmart system, Anna! Imponerande. Det där med marmeladen gillar jag mest. Tänk att ni har fått in pedagogik i ert system:) Tack för att du delade med dig av detta! Det är lite vad jag försöker skriva hela tiden – att det inte finns något ultimat system utan man får tänka efter och hitta saker som passar var och en, och det har ni verkligen gjort.

   Svara
 3. Sofia says:

  ha,ha detta måste jag visa min sambo! Han köpte nämligen en dymo för ett tag sedan och jag tyckte att det var lite av att vara ordningshitler men banne mig om det gett resultat! Nu märks allt från batterier till barnens kläder i garderoben upp och kanske blir det kylskåpet efter detta!

  Svara
  • Paulina says:

   Hahaha! Någon borde ha varnat dig om att dymo är mycket beroendeframkallande:) Ja, visst blir det skillnad. Otroligt men sant. Någon borde göra en psykologisk studie på fenomenet att man följer de skriftliga regler som finns uppsatta på små dymo-lappar:)

   Svara
 4. Paulina says:

  Hej Maria!

  Vad roligt att du tittade förbi! Och vad glad jag blir att du gillar min blogg och framför allt ämnet! Känner mig som värsta nörden ibland som går igång på förvaring som jag gör, men man får stå för sina passioner och jag har tänkt att starta den här bloggen länge, så nu fick det bli av:) Som du säkert förstår så gillar jag din blogg jättemycket, då jag hade adderat den till min blogg-lista:)

  Haha! Gillade ditt dymo inlägg också – mycket pedagogiskt. Och du säger – två själar, en tanke. Och vill man ha lite ordning och reda så är ju dynmo ett måste! Det kommer att komma flera inlägg i detta ämne hos mig i alla fall, då hela lägenheten är märkt med det. Titta gärna förbi fler gånger:)

  Svara
 5. Kvadratsmart-Maria says:

  Nämen oj! Det här inlägget bara måste jag ju gilla:D Tänkte kolla in din blogg efter att du lämnat en kommentar hos mig och upptäckte till min förtjusning att du skrivit om märkning med dymo. Jag har just publicerat ett liknande hos mig på Kvadratsmart, jag SVÄR att jag inte hade läst hos dig först! Två själar, en tanke.

  Gillar verkligen ämnet på din blogg och kommer att titta förbi fler gånger:)

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!