Veckans uppdrag: organisera hallen för sommarsäsongen

I helgen lovade jag mig själv att ta fram vår- och sommarkläderna. Extra sent i år och våren är ju nästan förbi, men det har ju inte varit varmt precis.. så jag blev i princip glad när det regnade hela lördagen. Då kunde man ju ägna sig åt det utan att ha dåligt samvete för att inte vara ute:)

Två utrymmen skulle jag byta ut kläder och tillbehör i  – hallen och garderoben. Jag började med hallen och fixade följande:

1. Skor

Jag packade ner vinterskor och tog fram alla härliga sommarskor. Äntligen blev det lite färg i skohyllan!

så sparar du plats i skolhyllanOch som jag tipsade om tidigare – genom att ställa skorna en fram och en bak, så fick jag plats för en sko till i min skohylla och då fick hela sista paret plats i skohyllan (annars saknades det plats för en sko – vet inte vem som har bestämt måtten för den där skohyllan..).

2. Korgar på hatthyllan

Innehållet i korgarna skulle bytas ut. Jag bytte ut vantar, mössor och halsdukar mot kepsar och leksaker till sandlådan. Då blev det också dags för nya etiketter. Under vintern insåg jag att det skulle underlätta även för oss vuxna att ha bilder på etiketter i stället för skriven text, eftersom korgarna i hallen ligger högt uppe på hatthyllan och är därför ganska svåra att läsa. Dessutom så uppfattar ju hjärnan bilder snabbare, så en lite effektivisering blev det och paraplykorgen ser nu ut så här:

organisera hallen inför våren

och korgen för Viktors kepsar så här:

korg hall märkt med etikett keps3. Jackor

Jag plockade bort vinterjackor och hängde upp sommarjackor och kappor.

Och i och med detta så är hallen förbered för sommaren! Kvar är garderoben. Återkommer om det i ett kommande inlägg:)

/Paulina

PS: Skridskor och pulka förvarar jag inte direkt i hallen men i närheten av den, och de packades också ner så klart.

3 Kommentarer
 1. Busmamman says:

  Tack för etikett-tipset, det ska jag använda för mina korgar som står högst upp på garderoben i hallen.
  Men en fråga. Hur och var förvarar du vinterskorna/stövlarna under sommaren? Och vise versa?

  Svara
 2. Händelsevis says:

  Så vackra skor du har! Och vad fint och prydligt det verkar vara i din hall… Dags att ta tag i det här hemma med. Bara en fråga: Var förvarar du utegrejer som cykeltillbehör: hjälm, lampor, barnsadel, springcykel… Allt detta står nu i vår hall och fyller upp ganska exakt hela hallen. Suck.
  Egentligen hade jag velat ha allt detta i ett förråd som inte var inne i lägenheten men vi har inte tillgång till något sådant. Kanske ni har alla era sådana saker i garaget?

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Tack:) Ja, vad kan jag säga – jag älskar högklackat:) Och prydligt är det definitivt inte alltid, men det är enklare att hålla ordningen om man har skapat en struktur från början och vet var man ska ställa tillbaka sakerna:)
   Vi har faktiskt inte så mycket cykelsaker…. bara till Viktor och hans hjälm har sin plats i hatthyllan. Och så har vi ett cyckelförråd. Men cykeltillbehör skulle jag definitivt förvara i en för detta avsedd korg för att ha allt på samma ställe. Svårt att lösa cykelfrågan om man inte har ett cykelförråd annars.. men vissa hänger upp sina cyklar på väggen. Vet inte alls om det skulle funka för er, men det är en tanke.. Hoppas att detta hjälpte till lite i alla fall..

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!