Så håller du träningen uppe med hjälp av rätt organisering!

Februari är här och det kan börja kännas motigt att hålla träningslöften som man satte vid Nyår. Ibland kan små hinder – som att packa träningsväskan – försvåra saken. Men det finns sätt att ta bort dessa hinder så att det blir lättare att komma iväg och minska stressen.

Denna fråga kom från Carola:

Som så många andra så är ett av mina nyårslöften/mål att komma igång med träningen. Än så länge går det bra, men jag märker att jag har lite svårt att organisera mina dagar nu när jag ibland tränar direkt innan eller efter jobbet (och måste ha med mig så jag kan duscha, byta om och fixa till mig på gymmet). Jag glömmer alltid att ta med mig handduk, hårborste eller vad det nu kan vara och om man står på gymmet och har glömt såna saker så känns det jäkligt stressande, när man också vet att man ska vidare till jobbet efteråt. Hur planerar man för allt sånt här?

 

Så här gör jag för att få mitt liv att effektivisera mitt vardagsliv och göra detta så smidigt som möjligt. Jag har en träningsväska som alltid är packad och redo. I den har jag alltid (från vänster till höger):

kom igång med träningen

 • vattenflaska
 • handduk
 • en genomskinlig påse i vilken jag har små förpackningar med schampo och hudlotion – små förpackningar för att väskan inte ska vara så tung, genomskinlig påse till dessa för att de ska vara lättare att hitta och inte kladda ner i väskan
 • träningsskor
 • en necessär i vilken jag förvarar gymkort, lås, deodorant, extra läppbalm samt en  liten smyckesbehållare (den rosa på bilden. Det enda smycket jag har på mig när jag tränar är örhängen, resten tar jag av och det som får plats lägger jag i behållaren)
 • träningskläder

Eftersom mitt långa hår kräver många produkter och relativt mycket tid, så tvättar jag håret hemma. Hade jag gjort det på gymmet så hade jag skaffat små behållare även för schampo och balsam.

Det gäller alltså att inte packa ner schampo, balsam, tvål mm varje gång man ska träna, utan att alltid ha en uppsättning av det i väskan. Då behöver man inte heller lägga ner tid på att packa upp och ner dessa saker.

Och så en liten rutin på detta: träningsväskan packar jag om direkt efter träningen när jag tar ut de använda kläderna. Då packar jag ner nya träningskläder samt ny handduk och fyller på/byter ut de små behållare för tvål och lotion vid behov. Sedan ställer jag väskan på dess alldeles egna plats – en hylla som jag har i klädkammaren. Nästa gång jag går och tränar så är väskan redan packad. Tre stora fördelar med detta:

 1. det finns inga ursäkter för att inte komma iväg
 2. jag gömmer inte att packa ner något
 3. sist men inte minst – jag sparar TID

Carola, tack för att jag fick dela din fråga och återkom gärna med hur detta funkade för dig!

/Paulina

4 Kommentarer
 1. Maria says:

  Hej!
  Hur kan man tänka kring de kläder man inte tvättat efter varje träning, t ex byxor? Det känns inte fräscht att lägga in dem i garderoben igen. I mitt fall hänger de framme hela tiden vilket gör att sovrummet, där de hänger känns rörigt.

  Tack för en superbra blogg!

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Tycker jag att kläderna inte känns svettiga alls så låter jag dem ligga kvar i väskan tills nästa träning eller så tvättar jag dem.. Men du kan alltid vädra dem utomhus först.. Hoppas att detta var till hjälp och så kul att du gillar bloggen!

   Svara
 2. Händelsevis says:

  Smart system! Jag tränade ett tag bikramyoga, då var det största problemet att alltid ha en massa blöta handdukar och yogamattor stående i lägenheten. Ska jag ta upp det igen måste jag ha ett bättre system för dessa saker. Har du förslag på var man gör av yogamattan när den ska torka och luftas? Helst hade jag ju velat rulla ihop den och tillbaka i fodralet direkt på yogastudion men hu vad äckligt det hade blivit!

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej!

   Tack:) Din utmaning är inte helt lätt för mig att svara på utan att veta hur din lägenhet ser ut.. för du har helt rätt i att handdukar måste torka först.. jag brukar hänga ut min träningskläder i badrummet för att torka och lägger dem i tvätten på morgonen dagen efter innan jag ska duscha, så det kommer man liksom inte undan.. Man kan också hänga sådant på balkongen eller altanen om man nu har en. Eller i en gemensam tvättstuga om det är OK för grannarna.. Men jag håller med dig – blir det för stökigt kring detta så tappar man också lusten..

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!