6 steg för att nå dina Nyårsmål

Jag kan inte låta bli att hålla mig kvar vid nyårsmål. De är ju så viktiga vid just Nyår men på något sätt ofta faller i glömska under resten av året… Det kan ju finnas många anledningar till varför det är så, men jag tror att många av anledningarna faktiskt handlar om praktiska saker. Efter att ha hållit på med Nyårsmål i många år (med varierande resultat), tagit till mig tips i ämnet och kompletterat med några egna, så anser jag sammanfattningsvis att det handlar om följande:

  1. Kvantifiera din mål. Alltså. Vad betyder träna mer eller att läsa mer böcker? Hur många gånger per vecka eller månad pratar vi om? Eller exempelvis att blir mer social? Är det att gå ut mer eller att träffa fler människor? Hur ofta? Hur många? För att veta om man har uppnått målet måste det vara något man kan räkna på.

  2. Bestäm vilket mål som är viktigast (om du har flera). Det ska du prioritera.

  3. Skriv upp dina mål. Kan kännas som en självklarhet och många säger att de har det i huvudet, men när man frågar folk (Och det har jag gjort), så har många faktiskt glömt dem, vilket även leder mig till näst punkt, alltså:

  4. Håll dina Nyårsmål lättillgängliga så att du enkelt kan se vad det är som du har skrivit. Själv använder jag mig av Evernote så klart (se bilden nedan). Där skev jag upp mina mål i en anteckning som heter Nyårsmål 2015, och la den under Genvägar, vilket gör att den tillhör de mest lättillgängliga anteckningar, så inga ursäkter att inte hitta här inte.

  5. Påminn dig om dina mål. För det är nog få av oss som lever sina Nyårsmål 24 timmar om dygnet. De flesta av oss (inklusive mig själv), behöver bli sporrade och påminda. Med dagens tekning är det busenkelt – elektroniska påminnelser helt enkelt. Det finns massor med verktyg som man kan använda för att påminna sig själv, inklusive att skriva in det i en vanlig kalender Jag tycker att en gång i månaden är lagom, men du kanske tycker att en gång per kvartal känns bättre. Bara du påminner dig med jämna mellanrum.

  6. Fira när du har uppnått dina mål! En gammal regel som alla pratar om men hur viktig som helst. ”Man ska fira alla segrar” sa en fantastisk chef jag hade en gång, och hennes ord är inristade i min hjärna, för det är först när man firar något som det liksom sjunker in och man känner den där klappen på axeln, så det får man inte hoppa över!
dina nyårsmål i Evernote

Mina Nyårsmål ligger i Evernote under Genvägar så att jag snabbt kan komma åt dem. Och så har jag kopplat påminnelser till dem en gång i månaden. Nu finns det inga ursäkter längre.

Då har jag satt mina nyårsmål och har mitt viktigaste klart för mig – ett projekt som bara ska förverkligas.

Tillbaka till förvaring i nästa inlägg!

/Paulina

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!