Vad-stör-jag-mig-mest-på principen

Detta hjälper mig att välja vad jag ska prioritera på min att-göra lista. Då utgår jag ifrån två saker:

1. hur mycket tid jag har till förfogande

2. vad jag stör mig mest på

Och jag försöker att styra det mot nr 2. För att det är det som ger mest tillfredsställelse när man har skapat ordning:) Det är i och för sig inte alltid så lätt att minnas vad man stör sig mest på. Det kan vara att man inte riktigt kan stänga till den där lådan för att den är överfull och behöver struktureras upp. Det registrerar man nästan omedvetet och så blir man lite irriterad i någon sekund, och när man väl har stängt till den, så glömmer man bort det ganska snabbt. Tills man ska öppna lådan igen. Då kommer irritationen tillbaka. Så jag har kommit på ett knep där. Jag tar fram mobilen och bokar in en tid i min kalender för när jag ska åtgärda ett sådant störningsmoment som precis har uppkommit. Då har jag en så kallad åtgärdsplan för detta och då blir det liksom av:)

Börja med det du stör dig mest på

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!