Veckans uppdrag: vinna plats i Expedit hyllan

Äntligen är MUJI lådorna tillbaka på Åhléns, som jag pratade om i TV4 Nyhetsmorgon:) Dem behövde jag för mitt veckans uppdrag – att yteffektivisera i Expedit hyllan i Viktors rum.

Jag hade nämligen märkt att tre sådana MUJI lådor fick exakt plats i en hylla! Snacka om optimalt nyttjande av yta – både på höjden och på bredden och det mesta av djupet också. För IKEA har egna lösningar för sådant – bland annat ett papplådställ med barnmativ, men det är alldeles för platt, ostabilt och har för få lådor. Nu fick jag 3X3x2 lådor till förfogande (3 på höjden, 3 på bredden och 2 på djupet). Snacka om att man fick plats med mycket!

Några exempel på hur det såg ut förr mot vad vilken yta leksakerna fick plats på i lådorna:

vinna plats genom att förvara smartare

Viktor hade sina saker både i originaförpackningar (som pärlorna eller grodorna ovan) eller i andra burkar som jag hade hemma.

Nu fick allt plats här:

MUJI smålådor passar perfekt i IKEA Expedit hylla

Isn’t that amazing?:)

MUJI låda öppen

Jag lovar att jag nu förvarar dessa småsaker på en fjärdedels av ytan mot tidigare. Samtidigt som leksakerna faktiskt blev mer lättåtkomliga och lättare att få överblick över. Så nöjd med att jag har lyckats vinna plats och förvara smartare!

/Paulina

27 Kommentarer
 1. Ylva says:

  Hej och stort tack för tipset. Inhandlat på Åhlens City i dag och såg då att de ska få ännu större utbud i slutet av april!
  Hur förvarar du större leksaker? Det är kassaapparater, skepp, verktygslådor mm mm mm. Känns som om jag bara flyttar omkring i barnens rum och får aldrig till det!!

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej Ylva,

   Vad roligt att du hade nytta av tipset! Det gör mig alltid så glad! Det beror på vilken möbel vi pratar om. I Expedit hyllan står de uppradade. Annars kan de ligga under sängen i en utdragbar låda. Men jag håller med – den är inte helt lätt.

   Svara
 2. FruMicke says:

  Jag var in till Åhlens City och såg även att det finns en variant med smala lådor men i samma mått som din förvaring. Ytterligare ett tips ifall man som jag har en dotter som gärna samlar på sig smått och gott. Men som behöver förvaras bättre.

  Nämnde förresten din blogg och att jag fick iden här ifall dom kanske mot förmodan hittar hit och ger dig lite extra rabatt. 😉

  Svara
  • Paulina says:

   Ja, precis, det finns de med ännu smalare lådor också. Det som jag har glömt att nämna gällande alla dessa lådor är att de lika gärna kan ställas på längden som på höjden – extra fiffigt tycker jag.

   Tack för att du tipsade om mig:)

   /Paulina

   Svara
 3. Veronika says:

  Hej! Gillar verkligen din blogg och har fått många bra tips, det bästa tipset var att fixa ordning i den rörigaste lådan i köket, men nu är den fin med massa små lådor i den.
  Dessa muji är det 395kr för trelådor då??
  Tack för att du är så påhittig!!
  Mvh. Veronika

  Svara
 4. Camilla says:

  men fytusan vad du är fiffig! jag har försökt hitta bra lösning på mindre förvaring till expedit till mina pysselgrejer och de stora lådorna från ikea är för stora! = oordning. nu finns dock inte dessa på åhlens här uppe i luleå tyvärr och verkade inte gå att beställa heller. vad kostar dem? så kan jag kanske be en vän köpa och skicka hit 🙂
  tavk för en trevlig blogg som alltid inspirerar på ett eller annat sätt 🙂

  Svara
 5. Farni says:

  Vilken bra grej! Jag minskar plasten i hemmet pga kemikalier så det var synd att den är i plast, hoppas jag kan hitta något liknande i trä.

  Svara
 6. Susanne says:

  Tack för ett så bra tips! Skall införskaffa en Expedit till sonens rum framöver, då kommer tipset väl till pass. Kan också tipsa om att Aliexpress eller Lightinthebox har förvaring a la Muji style till billigare pris. Jag har inte sett dessa lådor men väl smyckeboxen mfl.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!