trälåda från Lagerhaus

Trälåda från Lagerhaus

För er som också gillar trälådor, så har jag hittat en snygg och även lite rolig trälåda från Lagerhaus. Rolig för att den är målad på insidan:)

Mått: längd 22 cm, bredd 22 cm, höjd 16 cm. Pris 99 kr.

På deras hemsida ser man bara en låda, men när jag var i butiken idag såg jag att det fanns tre varianter i olika storlekar och olika färger inuti lådan.

trälåda från Lagerhaus

/Paulina

4 Kommentarer
 1. Erica says:

  Hej

  Tack för alla tips! Självklart kan du lägga upp det i bloggen, jag borde ha tagit ett före-kort, men det tänkte jag inte på innan 🙂

  Jag har även funderat lite på en förvaringslösning i taket. Min sambo har ganska många gitarrer- och till dem- gitarrcase. Ett gitarrcase kan man tydligen inte göra sig av med, de hör till själva gitarren och det är helt död förvaringsyta. Alltså tom och innehåller luft (själva gitarrerna hänger på väggen). Jag funderar på att sätta upp två plankor i taket ca 25-30 cm från taket, och skjuta in casen en efter en (avlångt förråd). Jag har försökt söka lite på förvaring i tak, men det finns inte så mycket inspiration, vad tror du om idén? Känns även ”jobbigt” att ha så mycket yta som innehåller just-luft! 😉

  Tack igen för bra tips! Ska absolut se till att vi går igenom allt om ett år igen, vem vet, då kanske vi båda kan släppa våra samlarprylar!

  Erica

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Erica,

   Vad bra! Smart tanke att hänga upp gitarrcase i taket! För övrigt tycker jag att man ska kunna fylla alla slags väskor med något under tiden de bara står i förrådet, garderoben eller vinden. Om de inte används ofta så kan man kanske lägga just sådant där som inte heller används frekvent. Jag förvarar en del av min vinter/eller sommarkläder i våra reseväskor: är det vinter och man ska på en solsemester så ligger sommarkläderna redan där nära till hands. Använder din kille gitarrcase då och då ibland så kan man kanske ha något där som är lätt och snabbt att ta ut.

   Jag ska hålla utkik efter förvaringslösningar i taket:)

   Paulina

   Svara
 2. Erica says:

  Hej! Jag håller på att rensa ur mitt förråd med grejer som jag och min sambo har samlat på oss genom åren. Vi båda har sjukt mycket prylar sedan innan vi träffades och vi båda är ”sparare” så vi har allt möjligt! Kartonger med foton, gamla brev, böcker (jag läser, inte han), musikprylar, samlargrejer, pyssel, Kalle ankatidningar, teknik, husgeråd mm mm. Och givetvis så tycker han att mina böcker ska ryka, och jag tycker att musikprylarna inte är så viktiga. Vad jag undrar är, hur ska vi tänka när vi går igenom allt? Kommer man sakna de gamla breven från min barndom? Hela inspirationen till utrensningen har jag fått från din blogg! Men det känns som att vi båda tycker att ”allt” vi har är viktigt och ska sparas. Hur bryter man ”spara-spiralen”. Vi har inte plats för alla prylar!

  Erica

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Erica,

   Jag förstår precis hur du menar. Jag är själv en samlare och har aktivt jobbat med mig själv för att bli bättre på att rensa. Det finns några tips för att råda bot på detta. För er del hade jag gjort följande:

   1) börjat med att lägga ut allt ni har i förrådet och kategorisera era saker, som du redan har börjat göra i ditt inlägg (böcker, brev, musikprylar mm).

   2) bestämma hur mycket plats ni vill avsätta för dessa saker i ert förråd framöver

   3a) dela denna yta på två – då vet ni hur mycket yta vara och en av er har och därmed hur mycket var och en behöver göra er av med

   3b) komma fram till en prioritering gemensamt utifrån kategori och yta per kategori. Dvs. av alla saker som ligger på golvet – vad är viktigast att ha kvar och hur mycket plats får det ta? Ni måste fortfarande rensa för att få plats med den nya ytan som ni har kommit överens om i punkt 2.

   4) finns det några saker som kan ta mindre plats än vad de gör idag? Mina gamla bilder exempelvis låg huller om buller i en kartong. När jag gick igenom dem, sorterade, kastade dåliga bilder och la in dem i album tog de plötsligt mindre plats. För övrigt, när man rensar saker så hittar man alltid skräp, vilket gör att man vinner yta. När man lägger saker i ordning blir det också mer plats, så själva rensningsövningen skapar yta.

   Sedan bör man gå igenom sina saker med jämna mellanrum. Jag hade rått er att sätta in ett nytt datum för detta – exempelvis om ett år. Då kommer några nya saker att ha tillkommit i förrådet och ni behöver rensa igen. Men ni kommer att märka att vissa saker som ni kommer att ha lättare att skänka/slänga/sälja vissa saker som ni inte kunde skilja er åt nu. Och varje gång ni gör detta kommer ni att bli bättre på att göra er av med saker och även att göra det snabbare. Som det heter – practice makes perfect:)

   Hoppas att detta har varit till hjälp, annars för du gärna höra av dig igen! Jag kom för övrigt på att andra kan ha samma utmaning som ni, så jag hoppas att det är OK att jag lägger upp det som ett inlägg, i och med att du har kommenterat på bloggen. Annars får du höra av dig.

   Stort lycka till! Jag vill gärna höra hur det gick!

   Paulina

   PS. Det var härligt att läsa att denna blogg inspirerade er till att röja!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!