Så förvarar du juldekorationer

Jag vill inte vara någon party pooper, men Julen är nu över och snart börjar det bli dags att ta ner juldekorationer.. Men hur förvara dem så att de inte går sönder? Jo, så har kan man göra:

fotokälla: mathastewart.com

Och så här går man tillväga för att skapa denna förvaring:

För bästa lösning så ska man då klistra fast plastkopparna på underlägget.. Och så glöm inte att packa in varje julprydnad i tunt papper.
Jag har faktiskt inte hittat någon svensk sida som jag kan tipsa om som säljer sådana lösningar (därav min framförhållning med detta inlägg ifall ni vill beställa från sidan som jag tipsar om). Kanske dags för något företag här hemma att utöka sitt sortiment?

Vill man inte lägga ut pengar på speciell förvaring för juldekoratiner, kan man kanske göra det lite lättare (och billigare) för sig:

christmas-storage-containers
Inte lika snyggt med tydligt vad man förvarar och var. Det underlättar nästa år man ska ta fram sakerna, jag lovar.
Och hur göra med ljusslingorna? Jo, så här:
Förvaring ljusslingor

fotokälla: marthastewart.com

En kartong som man virar ljusslingorna runt alltså. Hur enkelt som helst för att skapa ordning och reda bland ljusdekorationerna. Ett litet tips är att denna kartongsida är nästan lika stor som lådan man har tänkt att lägga den i, och så lägger man ljusslingorna högst upp.

Christmas storage on!

Paulina

PS. Jag vet att det låter supertöntigt med storage on och allt det där, men har man förvaring som sitt huvudnöje så behöver man inte skämmas för något:)

11 Kommentarer
 1. Hege says:

  Jag lägger mina julgranskulor i gamla rör som det en gång kom affisher i. Och jag packar också en adventslåda, som jag kan börja med i december. I den lägger jag också de julkorten som kom, så jag kan se vem jag bör komma i håg nästa gång det är dags för julkortskrivning, samt årets magasiner med jultips. Förhoppningsvis har jag glömt vad som står i dem på ett år, så de blir som nya till nästa jul. 😉

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Hege,

   Tusen tack för dina tips! En separat adventslåd låter som en bra idé, då den ju ska fram tidigare än julgransprydnader exempelvis. Och att lägga i korten i den – brilian! Jag snor den direkt!:) Och även magasin. Smart att ha allt man behöver inför nästa års pyntning och julkortskrivning på samma ställe. Anpassat efter både tidpunkt och behov:)

   Jag undrar lite om julgranskulorna – går de inte sönder när man lägger dem i affishrören? Jag tänkte att om det finns lite ledigt plats i den när man har fyllt på, och vänder på röret så kan de ju åka fram och tillbaka där inne.. Eller du kanske packar in dem ordentligt och ser till att de inte kan röra på sig.

   Svara
   • Hege says:

    Vad kul att du tyckte om idéerna! Jag lägger kulorna in när röret ligger plant på golvet, och fyller hela röret. (Har många kulor…) Men innan jag samlade på mig så många kulor stoppade jag in tidningspapper/silkespapper i den ändan där det inte fylldes upp, så låg kulorna still i röret till nästa jul. Jag är lite bekväm, och orkar inte slå varje kula in i skyddspapper. 😉

 2. Helena says:

  Såg faktiskt att Claes Ohlsson hade sådana lådor med avdelare som är ämnade för julpyntet! Det var en röd och grön låda med en julgran på locket!

  Svara
 3. Marie J:son Ödén says:

  Suveränt med plastmuggar! jag har lyckats behålla originalkartongerna till mina glaskulor men det är en tidsfråga. De är inte särskilt hållbara. Plastmuggar passar ju för de mindre storlekarna på kulor. Men har ni någon idé om hur man gör med de större? ” En vän av ordning” har ju de minsta kulorna högst upp i granen och sedan ökar storleken gradvis nedåt :-).

  Svara
  • Paulina says:

   Bra fråga Marie. Förmodligen får man hitta större runda plastbehållare av något slag.. Eller bara dela av lådan i den storleken du önskar med hjälp av pappskivor som man gör till avdelare.

   Svara
 4. Liselott says:

  Så bra med slingornas placering…
  Jag vill dessutom ha en egen låda för adventsmyset, och en för luciapynt och en tredje för barnens luciakronor, strutar etc. Nästa år slipper jag leta i alla lådorna efter den lilla adventslådan som jag vill börja december med.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!