MUJI låda

Perfekta smålådor för badrumskåpet

Det är faktiskt väldigt bra om man kan leva som man lär och följa sina egna råd. Jag brukar påminna alla här att alltid mäta förvaringen innan man köper den. Men det gjorde inte jag själv när jag handlade senast. Det blev ett impulsköp av utdragbara halvtransparanta lådor från MUJI, som jag tänkte ha i badrumskåpet. Och de hade passat fantastiskt bra där. Om de bara hade fått plats.MUJI låda

Lådorna i sig är en klockren lösning för ett badrumskåp, där man har många små saker. Förvaring för nagellack är det inte lätt att hitta exempelvis. Hittills har jag egentligen endast hittat denna ”trapphylla”. I den här lådan får de plats stående problem, och man har bra överblick över dem.

Andra prylar som passar utmärkt att förvara här är exempelvis ögonskuggor, tamponger, bindor (märks att jag är tjej:), linser, nagelklippare, extra rakblad eller refill till elektroniska tandborstar. För att nämna några. Det finns två fack inuti varje låda, vilket också är fantastiskt bra ur förvaringssynpunkt. Och måtten på lådorna är helt rätt för de allra flesta skåp: bredd 10cm x höjd 32cm x djup 24cm.

MUJI lådor

Men mät – både på bredden, höjden och djupet (jag insåg då att det inte skulle få plats just på djupet då jag har hyllor på insidan av dörren till badrumskåpet där det tog emot).

Jag hade då köpt två olika lådsatser för småsaker. Den andra har ännu plattare lådor.

MUJI lådor för badrumskåpet

En annan grym sak med lådorna är att de faktiskt både kan ställas på vertikalt och horisontellt. MUJI tänker verkligen funktionalitet i flera bemärkelser (med all beröm skulle man kanske kunna tro att jag får betalt av dem – det får jag inte:)

MUJI lådor instruktion

 

Fast jag är inte bitter för att lådorna inte funkar hos mig. När man gör om så måste man ju städa, så nu är mitt badrumskåp rent. Och så har jag gått igenom alla saker där och kastat en hel del som jag inte använder (och inte kan skänka). Dessutom är förvaringen bättre planerat nu:)

Storage on!

/Paulina

PS. Vill du läsa mer om badrumsförvaring så hittar du förslag på bra sminkförvaring för badrummet.

13 Kommentarer
 1. Ylva says:

  Hej. Läste om dina lådor på insidan av dörren och blev nyfiken på den lösningen! Berätta gärna mer!

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej Ylva,

   Jag har hyllor på insidan av dörren i mitt badrumskåp. De är en del av skåpet. Der är en superbra lösning speciellt i badrummet, eftersom man ju har ganska många små saker där. Så se till att köpa sådana skåp:)

   Svara
 2. Maria says:

  Mitt problem är att vi i nya huset inte har något spegelskåp… Två badrum och i båda sitter en stor spegel med en liten hylla under, helt värdelöst! Snyggt om man inte har prylar men med allt jag använder så blir det bara röra.

  Kram!

  Svara
  • Paulina says:

   Det låter inte speciellt praktiskt, Maria. Går det att ta bort spegeln och ersätta den med en mer praktisk variant med lite förvaring? Eller ha ett skåp vid sidan av? Ovanför dörren? Nu blir jag så nyfiken på hur det ser ut i dina badrum..

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!