Min önskelista för hotellrummet

Jag slutar aldrig att förundras över att hotellrummen inte är bättre rustade för människor som uppenbarligen befinner sig på resa. Är man inte affärsresenär så har man ju en del kläder och skor med sig.. I mitt dröm-hotellrum finns följande:

  • En påse för smutstvätt som man kan ta med sig. Man vill ju inte blanda fräscha kläder med de som inte är så fräscha längre..
  • Fler hängare! Är det verkligen något att snåla på? Det brukar alltid finnas ett par ledsna hängare på en lång stång… men vad ska man hänga på resten av den?
  • garderob-hotellrum
  • Fler hyllor eller byrålådor. Oftast har man någon hylla där man ska få plats med allt. Men det är sällan som det räcker för alla kläder man har.
  • Fler hyllor i badrummet så att necessärer inte tar upp hela badrumsbänken.
  • En strykjärn. OK. Ingen förvaringspunkt det där, men har kläder legat i en resväska, så brukar de vara en aning skrynkliga. Vore bra att ha så att man inte ser ut som att man har varit igenom en torktumlare när man går ut genom hotelldörren..

Och så har jag några intressanta exempel på en mindre funktionell inredning från hotell i Egypten där vi bodde en gång. Man undrar vad de tänkte på när de inredde det rummet…

kista-hotellrum

Om ni trodde att man åtminstone kunde öppna den här kistan och stoppa i exempelvis tomma väskor i så trodde ni fel. Det var endast en stor träblock som stod där på hotellrummet och som man gick in i med jämna mellanrum…

.. och var tänkte de sig att man skulle ställa på detta nattduksbord? Vore lite mer praktiskt med ett lägre sådant med någon låda, så att alla små saker slapp ligga framme..

onskelista-hotellrummet

OK. Nu har jag fått skriva av mig. Men jag önskar verkligen att hotelledningar tänkte lite mer på förvaring:)

Det finns så klart även bra exempel på detta, vilket jag skrev om i ett annat inlägg (även om de inte uppfyllde alla punkter på listan, så hade de i alla fall tänkt till och platsbyggt till och med).

Hoppas att ni som bor på hotell nu gör det i mer användarvänliga sådana:) I vilket fall som helst – ha en fortsatt bra semester!

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!