MUJI – vackert, enkelt och funktionellt

Mitt första möte med MUJI hände för sju år sedan i London. Vi introducerades av en kompis och det var kärlek vid första ögonkastet. Kombinationen av vacker och enkel design och funktionalitet finslipad till perfektion var oslagbar. Och så sortimentet som täckte allt som man kan tänka sig att behöva. Det fanns där. Från accessoarer, badrum, inredning & dekoration, kontor, kök, städ, reseprylar till underkläder och förvaring. Jag minns att jag aldrig ville lämna butiken. Jag gick runt och beundrade  alla smarta och eleganta saker som de hade kommit på.

MUJI (無印良品) startades 1980 i Japan, vilket kanske förklarar det strama och vackra. Muji betyder i övrigt ”inget märke”. Åhléns var smarta nog att få ensamrätten för MUJI i Sverige och Norge, så sedan några år tillbaka hittar man MUJI just på utvalda Åhléns varuhus.

Nedan kommer i alla fall lite bilder från Åhléns City i Stockholm:

Vem blir inte sugen på att städa med dessa tillbehör? Inte ofta man ser städtillbehör som faktiskt även är tilltalande för ögat – både vad gäller färg och form.

muji städtillbehör

 

Eller varför inte shoppa lite kläder?

muji kläder

Kläderna har jag faktiskt aldrig provat men de ser sköna ut och framför allt tofflorna ska jag komma ihåg att handla nästa gång det är dags för det:)

/Paulina

PS: Vill du få mer tips som handlar om MUJI sortimentet, så har jag skrivit mer om utvalda produkter som jag gillar extra mycket:

förpackningar som lämpar sig perfekt för smyckesförvaring,

småförpackningar som funkar super för kryddor eller krämer,

eller vackra och funktionella behållare för sminkförvaring.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!