Leksaksförvaring för barnrummet

När leksakerna  började blir fler och fler och låg på hög insåg vi att det var dags att skaffa inredning till barnrummet. Jag märkte att min son Viktor inte kunde hitta något att leka med fastän det fanns massor med leksaker i hemmet. Det var helt enkelt inte så lätt att se vad som fanns.

Så jakten på den perfekta inredningen/förvaringen började. Sökningar på nätet gav inte så mycket tyckte jag. Utbudet för barnmöbler verkade vara mycket begränsat och det verkade som att IKEA:s barnserie STUVA var ett av de dominerande alternativen.

Leksaksförvaring IKEA STUVA

foto: ikea.se

En annan lösning som jag vid flera tillfällen stött på var MIO:s hylla PARIS.

MIOs hylla Paris

Vad skulle jag satsa på? Skulle jag köpa IKEA:s skåpsystem eller räckte det med hyllor?

Jag började ställa mig mina förvaringsfrågor:

 • hur mycket förvaring behöver jag?
 • ska sakerna användas ofta eller sällan = ska de vara lättåtkomliga eller inte?
 • Ska sakerna vara synliga eller inte?

Svaret på frågorna blev att jag behövde relativt mycket plats. De flesta av leksakerna skulle användas ofta och de skulle vara lättåtkomliga. Några skulle användas senare eller vara mest prydnadssaker. Alla skulle vara synliga.

Så jag behövde alltså inga skåpsystem som jag först trodde. Jag behövde hyllor – både höga och låga, så att Viktor kunde nå de flesta av dem. MIO:s hylla blev därför för låg och hade för få hyllor för att rymma allt. Efter mycket sökande i olika affärer föll valet äntligen på ett hyllsystem som inte alls stod på någon barnavdelning. Det blev IKEA:s klassiska EXPEDIT serie. Det var bara hyllor, som man dock lätt kunde göra om till lådor genom att köpa till en lådsats eller en korg. Den variant vi valde var såpass hög att tre av fyra hyllplan kunde nås av Viktor. Därför kunde vi ställa upp prydnadssaker högst upp. Och den rymde alla leksaker som låg utspridda. Plötsligt hade Viktor full överblick över allt han kunde leka med. Och vilken skillnad det blev. Tänk att man kan minska på gnäll med hjälp av förvaring:)

IKEA EXPEDIT - leksaksförvaring i barnrummet

/Paulina

PS. Om du vill du få tips på hur du kan organisera och förvara mindre leksaker.

0 Kommentarer
 1. Marie says:

  Hej, vet du om det finns några trälådor som passar i expedit/kallax? Jag tycker inte ikeas tyg- eller korglådor är så roliga. Jag ser att du tipsat om granits lådor, men de verkar vara lägre är själva hyllhöjden.

  Bloggen är ju helt fantastisk!!

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Marie,

   Tack så hemskt mycket! Roligt att du gillar den! Nej, dessvärre har jag inte hittat några trälådor som passar – och jag har letat..

   Svara
 2. Tina says:

  Hej!
  Jag hittade till din sida och blev så glad! så mycket inspiration.
  Har en dotter på över 3 år och nu måste jag bara till att fixa hennes rum.
  Expedit-serien ser riktigt bra ut. En undran jag har är detta med garderober.
  Det behöver vi i dotterns rum också. Det känns som att vi inte kommer att få plats.
  Inte så stort rum alls…

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!